ارتباط مستقيم رژيم غذايي ناسالم و ابتلا به ديابت نوع ۲
دانشمندان بهتازگي دريافتند كه رژيمغذايي نامناسب ميتواند آمار ابتلا به ديابت نوع ۲ را بهشدت افزايش دهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري علم و فناوري آنا، تعداد افراد مبتلا به ديابت در دنياي مدرن با رژيمغذايي ناسالم بسيار گسترش پيدا كرد. در حدود چهل سال گذشته، تعداد افراد ديابتي از ۱۰۰ ميليون به بيش از ۵۰۰ ميليون نفر افزايش يافته است. همچنين رعايت نكردن رژيم غذايي سالم با افزايش مشابه در مشكلات سلامت مرتبط مانند چاقي و خطر بيماريهاي قلبيعروقي همراه است.
ابتلا به ديابت و بيماريهاي قلبيعروقي، يك مشكل بهداشتي اساسي است كه بايد مهم در نظر گرفته شود، اما اين روزها مدام در حال بدتر شدن است؛ بنابراين محققان در حال بررسي هستند تا مشاهده كنند پشت اين بيماريها چه عواملي درگير هستند.
مقالات بيشتر: فيزيوتراپي تعويض مفصل زانو در منزل
محققان در مطالعات جديد دريافتند كه يكي از مشكلات اساسي رژيمغذايي است. محققان براي انجام مطالعات دادههاي ۱۸۴ كشور را ميان سالهاي ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۸ جمعآوري كردهاند. همچنين با استخراج آمار از پايگاههاي اطلاعاي بهداشت عمومي، مطالعات قبلي و سوابق جمعيت شناختي را در تحقيقات خود تجزيه و تحليل كردند.
بر اساس آمار مطالعات، يك رژيم غذايي نامناسب ميتواند موجب شود تا ۱۴.۱ ميليون نفر از شركتكنندگان در تحقيقات به ديابت نوع ۲ مبتلا شوند. اطلاعاتي كه محققان دريافتهاند، ۷۰ درصد از تشخيصهاي جديد در سراسر جهان را نشان ميدهد.
۱۱ فاكتور رژيمي در اين مطالعات بررسي شده است كه سه عامل نسبت به سايرين مانند غلات كامل، برنج و گوشت مهمتر در نظر گرفته شده است. نخوردن آجيل و سبزيجات تاثير كمتري در شيوع اين بيماريها داشته است.
محققان همچنين دريافتند رژيم غذايي نامناسب به وضوح با موارد ديابت در مردان در مقايسه با زنان مرتبط است. بهنظر ميرسد كه اين بيماري در افراد جوان و مناطق شهري نسبت به افراد مسن و مناطق روستايي تاثير بيشتري دارد.
اروپاي مركزي، شرقي و آسياي مركزي مناطقي بودند كه بيشترين آمار ابتلا به ديابت مرتبط با رژيمغذايي را داشتند. آمار ابتلا به اين بيماري در آمريكاي لاتين و كارائيب نيز به دليل شيوع گوشت قرمز و گوشت فرآوريشده در رژيمغذايي بالا بود. افراد براي بهبود سلامتي خود و كاهش خطر بيماري ديابت بايد رژيمغذايي خود را تقويت كنند.
مقالات ديگر:خانه سالمندان
برچسب: ،