علل و عوامل ابتلا به آرتروز مفاصل چيست؟
فوق تخصص روماتولوژي با اشاره به عواملي همچون سن، چاقي، يكسري فعاليتهاي شغلي و ورزشي و جنسيت زن در ابتلا به آرتروز مفاصل، گفت: آرتروز، يكي از علل از كارافتادگي افراد به خصوص با افزايش سن است.
پرويز صوفيوند، فوق تخصص روماتولوژي در گفتوگو با خبرنگار فارس در كرمانشاه در خصوص علل و عوامل ابتلا به آرتروز مفاصل، اظهار كرد: آرتروز، يكي از علل از كارافتادگي افراد به خصوص با افزايش سن است و همواره شايعهترين علت مراجعه بيماران به مطبهاي ارتوپودي است.
مقالات بيشتر:فيزيوتراپي در منزل شرق تهران
وي مهمترين عامل آرتروز را در افزايش سن دانست و گفت: در كنار اين عامل مهم، چاقي، جنس خانم، يكسري فعاليتهاي شغلي و ورزشي سبب ايجاد ارتروز ميشود.
اين فوقتخصص روماتولوژي تصريح كرد: ضعف در عضلات نگهدارنده مفصل با افزايش سن، چاقي، يك سري فعاليتهاي شغلي و ورزشي و... سبب بروز آرتروز ميشود به همين دليل مهمترين راه پيشگيري از آرتروز تقويت عضلات اطراف مفصل است.
وي ادامه داد: اگر نگران آرتروز گردن، ستون فقرات و زانو هستيد، حتما بايد ورزشهاي تقويتكننده عضلات اطراف اين مفاصل را انجام دهيد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه اضافه كرد: درمانهاي مختلفي براي آرتروز تجويز ميشود كه مهمترين آن استفاده از مسكنها است كه بهترين و كمعارضهترين آن استامينوفن است و در كنار آن داروهاي ديگر معروف به اروهاي ضدالتهاب غير استروئيدي (NSAID) مثل ناپروكسن، پروفن و ژلوفن استفاده ميشود، كه به خاطر عوارض گوارشي و تأثير بر روي كليهها توصيه ميشود به صورت مداوم مصرف نشود.
وي تصريح كرد: يك سري درمان كمك كننده با هزينه بالا مانند گلوكوزامين و ژل درماني هم توسط برخي از همكاران پزشك توصيه ميشود.
صوفيوند اضافه كرد: اوزون تراپي و پي آر پي يكسري درمانهايي هستند كه متأسفانه در جامعه مورد استفاده قرار ميگيرد كه هيچ اثر درماني ندارد و بيشتر افزايش هزينه براي بيماران در بردارد، لذا از همكاران پزشك درخواست داريم اين روشهاي درماني كه هيچ پايه علمي و اثر درماني ندارد به بيماران توصيه نكنند.
وي در پايان،گفت: تزريق كورتون داخل مفاصل براي مفاصل متورم، درماني اثربخش است، ولي در نهايت براي درمان آرتروزهاي شديد اقدامات جراحي و تعويض پروتز است كه در انتهاي درمان براي بيماران انجام ميشود.
مقالات ديگر:اجاره ميز ال اي دي غرب تهران
برچسب: ،