visitaval visitaval .

visitaval

چگونه سيستم ايمني خود را تقويت كنيم؟

ايسنا/آذربايجان غربي سلامتي حالتي از آسايش و رفاه كامل جسمي رواني اجتماعي و معنوي و بزرگترين نعمت و هديه خداوند است، سلامتي يعني اينكه تمام افعال بدن سير طبيعي خود را داشته و خالي از هرگونه اختلال و نقص باشند.

معمولي ترين بعد سلامت جسمي است و ابعاد رواني و اجتماعي و معنوي در مراتب بالاتري هستند، دستگاه هاي ايمني و دفاعي مهمترين نقش را در ايجاد ارتقا و حفظ سلامتي بر عهده دارند. دستگاه ايمني دفاعي بدن اگر به قاعده درست و به اعتدال عمل كنند خوب است لذا ضعف يعني تفريط و شدت( افراط) در عملكرد اين سيستم هردو زيانبار است.

با اين مقدمه خبرنگار ايسنا براي دريافت پاسخ به سئوال "از كجا بدانيم سيستم ايمني بدنمان قوي است" و "از چه راههايي مي توان اين سيستم را تقويت كرد" به گفت و گو با يك متخصص بيماري هاي عفوني پرداخته است.

مقالات بيشتر:فيزيوتراپي در منزل كرج

دكتر سيد جليل موسوي با بيان اينكه در سطح پوست بدن، دستگاه گوارشي از دهان تا مقعد و برخي نواحي ديگر، بيشمار ميكروب وجود دارند كه از آنها به عنوان فلور طبيعي بدن نام مي بريم، گفت: وقتي ساختار ايمني _دفاعي بدن سالم است اين فلور طبيعي نه تنها ضرر ندارد بلكه مفيد هم است اما در حالات ضعف ايمني، ميكروبها به عنوان عفونت هاي فرصت طلب موجب ايجاد بيماري هاي مختلف مي شوند.

وي با بيان اينكه ضعف ايمني مي تواند مادرزادي، ژنتيكي و يا اكتسابي باشد، افزود: در موارد شديد ادامه حيات مقدور نيست و منجر به مرگ مي شود،ضعف ايمني بسته به نوع و شدت آن مي‌تواند منجر به بروز تعداد فراواني بيماري هاي متفاوت شود از عفونت هاي ويروسي، باكتريايي، قارچي و انگلي تا بروز سرطان‌هاي مختلف و بيماري هاي ديگر.

اين تخصص بيماري‌هاي عفوني اظهار كرد: اگر ايمني بدن بيش از حد فعال شود منجر به بروز بيماري‌هاي خود ايمني و واكنش هاي آلرژيكي مي شود مثل بيماري لوپوس، بيماري آرتريت روماتوئيد، ديابت، بيماري هاي آلرژيك و گروه وسيعي از بيماريهاي روماتولوژيك... در اين موارد سيستم ايمني از حالت اعتدال خارج شده به سلول ها و اجزاي خودي حمله مي كند.

دكتر موسوي با اشاره به اجزا و اعضاء ايمني بدن گفت: گلبول هاي سفيد با انواع متعدد آن، گره هاي لنفاوي، طحال لوزه ها، مغز استخوان، پوست، غشاهاي مخاطي و كبد اين اعضا ضمن اينكه هر كدام وظايف ويژه و خاص خود را دارند در ارتباط و تعامل با هم عمل مي‌كند و اين هماهنگي با بسيار پيچيده و عميق است و هنوز هم ابعاد آن كاملا شناخته شده نيست.

وي با بيان اينكه پوست اولين خط ايمني_ دفاعي بدن را دارد، خاطر نشان كرد: غشاي مخاطي، مجاري تنفسي، گوارشي، ادراري_ تناسلي مواد و آنزيم هاي موجود در عرق بزاق و همچنين ترشحات واژن همگي در ايمني و دفاع بدن نقش ايفا كرده و ميكروب ها را از بين مي برند.

علامت ضعف سيستم ايمني بدن

اين متخصص بيماري‌هاي عفوني با اشاره به علامت هاي ضعف ايمني در بدن افزود: اغلب افرادي كه دچار ضعف ايمني هستند احساس بيماري و كسالت دارند، هميشه حالاتي شبيه سرماخوردگي دارند، همچنين بالا بودن سطح استرس و اضطراب، التيام كند يا عدم التيام زخم هاي بدن، ابتلا به عفونت‌هاي مكرر و متعدد، وجود مشكلات گوارشي زياد مانند اسهال، نفخ، يبوست، احساس خستگي دائم از جمله علائم ضعف ايمني بدن است.

دكتر موسوي، وجود برخي بيماري‌هاي ارثي، ژنتيكي و اختلالات نقص ايمني اوليه، برخي بيماري هاي اكتسابي، رژيم غذايي نامناسب، كمبود ريز مغذي ها، كمبود ويتامينها، كم خوابي، مصرف سيگار و دخانيات و الكل، استرس، بي‌تحركي، احساسات و نگرش منفي، گروه قابل توجهي از داروها از جمله داروهاي شيمي درماني و كورتون ها را از عوامل ايجاد كننده ضعف در سيستم ايمني بدن برشمرد.

راههاي تقويت سيستم ايمني بدن

وي با اشاره به اينكه داشتن يك رژيم متعادل و سالم، به اندازه كافي خوابيدن، ورزش منظم و داشتن تحرك لازم و كافي، كنترل درست استرس‌ها، پختن كامل گوشتها، عدم مصرف سيگار و دخانيات و داروهاي غيرمجاز، واكسيناسيون مناسب و به موقع، داشتن وزن مناسب، شستن مرتب دست‌ها و بهداشت عمومي، استفاده لازم و كافي از ميوه و سبزي ها باعث ايجاد ايمني خوب و تامين سلامتي در بدن مي شود.

وي ادامه داد: بهترين راه تامين ريز مغذي ها و ويتامين ها داشتن رژيم غذايي مناسب به ويژه مصرف متعادل سبزي و ميوه است البته مصرف بي‌رويه املاح و ويتامين‌ها نه تنها مفيد نيست بلكه گاه زيانبار بوده و موجب مسموميت مي شود.

مقالات ديگر:كلينيك ترك اعتياد شرق تهران


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۰۴:۵۲:۳۲ توسط:visitaval موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :