visitaval visitaval .

visitaval

راهبرد‌هاي جديد براي درمان موثر سرطان خون

محققان با ابداع يك شيوه جديد اميد‌هاي تازه‌اي براي درمان موثر نوع خاصي از سرطان خون را ابداع كردند.

بيماري موسوم به «ميلوم متعدد» يا «مولتيپل ميلوما» (Multiple myeloma) يك نوع نادر از سرطان خون است كه به علت تكثير بيش از حد سلول‌هاي پلاسماي غيرعادي ايجاد مي‌شود. سلول‌هاي پلاسما كه نوعي خاص از سلول‌هاي گلبول سفيد خون هستند، نقش مهمي در سيستم ايمني بدن از طريق توليد آنتي‌بادي‌هاي مهم در مغز استخوان و غدد لنفاوي ايفا مي‌كنند.

هر چند تعداد فزاينده‌اي از دارو‌ها و درمان‌هاي تاييد شده از جمله ايمني‌درماني وجود دارد، اما بيماري «ميلوم متعدد» همچنان غيرقابل درمان بوده و طول عمر مورد انتظار براي اين بيماران پس از تشخيص در حد پنج سال است.

مقالات بيشتر:هزينه فيزيوتراپي در منزل

يكي از چالش‌هاي اصلي در درمان اين بيماري، گرايش سرطان به بازگشت حتي پس از درمان است. علت اين مساله نيز آن است كه درمان موجب مقاوم‌تر شدن سلول‌هاي سرطاني در برابر دارو‌هاي مورد استفاده مي‌شود تا اينكه پس از چند دور درمان هيچ راهكار موثري باقي نمي‌ماند.

نتايج اين تحقيق، اميد‌هايي براي درمان‌هاي موثرتر بيماري ميلوم متعدد ايجاد كرده است. اين رويكرد درماني جديد شخصي‌شده قابل انتقال به درمانگاه است و از اين رو مي‌تواند به پزشكان كمك كند تا بهترين راهكار درماني را براي بيماران خود در مراحل اوليه پيدا كنند. اين محققان اكنون خواستار توسعه بيشتر كار براي تعميم دادن آن به تومور‌هاي سخت و جامد هستند.

تومور‌هاي جامد بر خلاف سرطان خون ابتدا بايد تا حد مشخصي جدا شوند تا بتوان آن‌ها را روي صفحات مخصوص ۳۸۴ حفره‌اي مورد آزمايش قرار داد.

منبع: ساي تك ديلي

مقالات ديگر:سراي سالمندان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۷:۰۸:۲۹ توسط:visitaval موضوع:

هميشه احساس خستگي مي‌كنيد؟ اين كار‌ها را بايد انجام دهيد

احساس خستگي دائمي مي‌تواند تأثير منفي بر همه چيز در زندگي شما داشته باشد. اگر از آن رنج مي‌بريد، در اينجا كاري است كه بايد انجام دهيد.

احساس خستگي يكي از مشكلات اصلي زندگي شماست. اين مي‌تواند بر روابط تجاري، اجتماعي و حتي روحيه شما تأثير بگذارد. خستگي مزمن مي‌تواند به دلايل زيادي ايجاد شود، اما ما چيز‌هايي را جمع آوري كرده ايم كه مي‌توانيد براي مبارزه با آن انجام دهيد.

مقالات بيشتر:فيزيوتراپي داخل منزل كرج

استرس، نداشتن خواب كافي، الكل و قهوه مي‌تواند بر احساس خستگي شما تأثير بگذارد. اگر از خستگي رنج مي‌بريد، ممكن است يك بيماري زمينه‌اي داشته باشيد. براي درك بيشتر با پزشك خود مشورت كنيد. اگر اينطور نيست، نكات ما را امتحان كنيد.

حركت هوشمند: زماني كه احساس خستگي مي‌كنيد، ورزش ممكن است كمترين چيزي باشد كه در ذهن شما وجود دارد، اما در واقع مفيد است.

ممكن است به نظر برسد كه ورزش دورترين مساله از افكار شماست. با اين حال، ورزش مداوم در واقع به شما كمك مي‌كند در طول زمان كمتر احساس خستگي كنيد و انرژي بيشتري به شما مي‌دهد. شما مي‌توانيد تنها پس از يك پياده روي ۱۵ دقيقه‌اي انرژي بيشتري احساس كنيد، و اگر به طور مكرر ورزش كنيد، مزاياي آن افزايش مي‌يابد.

كاهش وزن: اگر اضافه وزن داريد، ممكن است بدن شما براي حمل آن مشكل داشته باشد، بنابراين يك رژيم غذايي سالم داشته باشيد و ورزش كنيد تا بدنتان با خستگي مقابله كند.

كاهش استرس: اين يكي از سخت‌ترين كار‌ها است، اما بسيار مهم است. سعي كنيد استرس را در زندگي خود كاهش دهيد يا سعي كنيد كاري را انجام دهيد كه شما را خوشحال مي‌كند تا حالت بهتري به دست آوريد.

منبع: سلامت نيوز

مقالات ديگر:فينگرفود غرب تهران


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۴:۱۹:۰۸ توسط:visitaval موضوع:

كاهش عملكرد مغز افراد سالخورده

عضو هيأت مديره انجمن علمي گفتاردرماني ايران، به تشريح آسيب شناسي گفتار و زبان در جمعيت سالمند كشور پرداخت.

به گزارش شفاف، سيدشجاع الدين هاشمي،عضو هيأت مديره انجمن علمي گفتاردرماني ايران با اشاره به هفته سلامت و توجه به جمعيت سالمند كشور، گفت: يكي از مسائل عمده جمعيتي، عموماً در كشور‌هاي جهان، مسئله سالخوردگي جمعيت و پيامد‌هاي ناشي از آن است. در حال حاضر، ايران نيز مرحله انتقال ساختار سني جمعيت از جواني به سالخوردگي را تجربه مي‌كند. با اينكه جمعيت سالمند سهم كمي از جمعيت كشور را به خود اختصاص داده است، اما فزوني سرعت رشد جمعيت سالمند در مقايسه با رشد جمعيت كل كشور و پيش بيني افزايش سالخوردگان (جمعيت ۶۰ سال و بالاتر) در سال‌هاي آتي لزوم برنامه ريزي آينده نگر براي كنترل مسائل مربوط به اين گروه از جمعيت را مورد تاكيد قرار مي‌دهد.

وي افزود: بر اساس مستندات سازمان بهداشت جهاني، افراد ۶۰ سال و بالاتر به عنوان افراد سالمند شناخته مي‌شوند و بر اساس اين تقسيم بندي سالمندان به سه گروه ۶۰ تا ۶۹ سال (سالمند)، ۷۰ تا ۷۹ سال سالمند سالخورده و ۸۰ سال و بالاتر، سالمند سالخورده‌تر تقسيم مي‌شوند.

مقالات بيشتر:فيزيوتراپي در منزل شرق تهران

هاشمي ادامه داد: با در نظر داشتن نياز‌هاي خاص دوران سالمندي، توجه به كيفيت زندگي سالمندان امر مهمي است كه عمدتاً مورد غفلت قرار مي‌گيرد. با توجه به افزايش شمار سالمندي در كشورمان، توجه خاص به نياز‌هاي مختلف آن‌ها مستلزم برنامه‌هاي تدوين شده‌اي است كه با تغييرات آناتوميكي، نوروآناتوميكي و فيزيكي اين گروه ارزشمند جامعه مطابقت داشته باشد.

وي افزود: حفظ توانايي‌هاي كيفي و كمي گفتار و زبان در دوره سالمندي مي‌تواند نقش ارزشمندي در ارتباط آن‌ها با جامعه داشته باشد. هرچه توانايي برقراري ارتباط در آن‌ها بيشتر باشد ساير معضلات حاشيه‌اي كه ممكن است به دنبال اين عدم ارتباط حاصل گردد نيز كم مي‌گردد.

هاشمي گفت: با بررسي اوليه مناسب و تشخيص نوع اختلال گفتار و زبان سالمند مي‌توان برنامه درماني مناسبي را آغاز نمود كه اين درمان و مداخله زودهنگام مي‌تواند موجب رشد همه جانبه ارتباط سالمند با دنياي خارج شود. همچنين مهيا نمودن زمينه‌هاي ارتباطي در سالمندان، يكي از راه‌هاي مناسب و تأثيرگذار در جهت پيشگيري و درمان بسياري از بيماري‌هاي روحي و رواني خاص اين دوره است. در اين دوران سلول‌هاي عصبي مغز، عموماً ممكن است دچار كم رشدي شوند كه اين موارد در نهايت مي‌تواند به كاهش عملكرد‌هاي شناختي افراد منجر شود.

وي افزود: كاهش عملكرد مغز و اعصاب مرتبط با مغز ممكن است اعصاب مغزي مربوط به شنيدن و بينايي و بلع را نيز دچار نقصان كند. نقص در شنيدن و ديدن، هر كدام به تنهايي و يا توأم مي‌تواند در ميزان ارتباط انسان با دنياي پيرامون وي مؤثر باشد.

هاشمي ادامه داد: كاهش عملكردي دستگاه مغز و اعصاب، عمدتاً كاهش قدرت جسمي و حركتي را نيز به دنبال دارد. اين امر ممكن است سبب كاهش قدرت در انجام حركات فيزيكي و كار‌هاي روزمره سالمند شود. ممكن است سالمند در اثر كاهش قدرت‌هاي مغز و اعصاب از يك طرف و تأثير اين كاهش در قدرت بافتي عضلات، تاندون‌ها و مفاصل و استخوان‌ها از طرف ديگر دچار مشكلات جسمي گوناگون شود. مشكلاتي از قبيل نداشتن قدرت تعادل بدني و صدمات ناشي از آن و همچنين كاهش توانايي بلع در اين افراد مي‌شود. كاهش قدرت مراكز حياتي ذكر شده در سالمند ممكن است اختلالات زباني وي را در ابعاد مختلفي از قبيل اختلال واج شناختي، صرف و نحو و معناشناسي، آهنگ گفتاري، درك كلامي، شناخت كلامي و در نهايت بيان كلامي به وجود بياورند كه ميزان كاهش اين توانمندي‌ها با اجراي آزمون‌هاي ويژه زباني قابل اندازه گيري هستند.

وي افزود: اختلالات گفتاري نيز در سالمندان به دليل تغييرات ساختاري در آناتومي و فيزيولوژي اندام‌هاي مربوط به آن رخ مي‌دهد كه نتايج آن باعث كاهش قدرت توليد دم و بازدم تنفس مي‌شود و قدرت توليد گفتار را كاهش مي‌دهد. شروع گفتار آهسته، كاهش سرعت گفتار، كاهش بلندي صدا، تنفس كم عمق، يكنواختي نواي گفتار، كاهش در قدرت حركتي اندام‌هاي تشديدي گفتار، سكوت و مكث‌هاي نامناسب گفتاري مي‌توانند نمونه‌هايي چند از اختلالات گفتاري مورد نظر سالمندي باشند.

عضو هيأت مديره انجمن علمي گفتاردرماني ايران گفت: در سنين بالاتر از ۶۵ سالگي، خصوصاً زماني كه سالمند داراي مسائل سلامتي زمينه‌اي باشد، اختلالات شديدتري در ساختار زبان و گفتار وي به صورت كنش پريشي گفتار و يا حتي گفتار فلجي نيز ظاهر مي‌شود. مورد ديگري كه در سالمندان قابل توجه است كاهش توانايي بلع در اين افراد است.

وي افزود: اختلال بلع يا كاهش كفايت بلع در افراد سالمند در بيش از ۵۰ درصد آنان مي‌تواند منجر به سوءتغذيه و كم آبي بدن و همچنين منجر به خفگي و آسپيراسيون و در برخي موارد هم منجر به عفونت ريه در اين افراد شود. ارزيابي و ارائه راهكار‌هاي پيشگيري و درمان مشكلات بلع دهاني-حلقي از وظايف تخصصي متخصصان گفتاردرماني است كه مي‌توانند افراد داراي اختلال بلع و سالمندان درگير با اين اختلالات را ارزيابي، درمان و مشاوره‌هاي تخصصي ارائه نمايند. علاوه بر اختلال بلع ناشي از سالمندي، در مواردي از بيماري‌هاي دوره سالمندي نظير سكته‌هاي مغزي، پاركينسون، ضربه‌هاي مغزي، ام اس، آلزايمر و سرطان‌هاي سر و گردن نيز ما شاهد اختلال در بلع هستيم كه توجه به آن بسيار مهم بوده و حضور يك متخصص آسيب شناس گفتار و زبان در كنار تيم درماني اين افراد لازم و ضروري است.

هاشمي در تشريح اختلالات گفتار و زبان در دوره سالمندي، گفت: اختلال در پردازش شنيداري و درك گفتار، اختلال در بلع، كاهش سرعت گفتار، كاهش كيفيت گفتار و اختلال در صوت، اختلال در شناخت و حافظه كه در تمام اين موارد مشاوره با متخصصان گفتاردرماني مي‌تواند به كنترل و درمان اين موارد منجر شود.

مقالات ديگر:وكيل حقوقي غرب تهران


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۳:۵۵:۰۴ توسط:visitaval موضوع:

ارتباط مستقيم رژيم غذايي ناسالم و ابتلا به ديابت نوع ۲

دانشمندان به‌تازگي دريافتند كه رژيم‌غذايي نامناسب مي‌تواند آمار ابتلا به ديابت نوع ۲ را به‌شدت افزايش دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري علم و فناوري آنا، تعداد افراد مبتلا به ديابت در دنياي مدرن با رژيم‌غذايي ناسالم بسيار گسترش پيدا كرد. در حدود چهل سال گذشته، تعداد افراد ديابتي از ۱۰۰ ميليون به بيش از ۵۰۰ ميليون نفر افزايش يافته است. همچنين رعايت نكردن رژيم غذايي سالم با افزايش مشابه در مشكلات سلامت مرتبط مانند چاقي و خطر بيماري‌هاي قلبي‌عروقي همراه است.

ابتلا به ديابت و بيماري‌هاي قلبي‌عروقي، يك مشكل بهداشتي اساسي است كه بايد مهم در نظر گرفته شود، اما اين روز‌ها مدام در حال بدتر شدن است؛ بنابراين محققان در حال بررسي هستند تا مشاهده كنند پشت اين بيماري‌ها چه عواملي درگير هستند.

مقالات بيشتر: فيزيوتراپي تعويض مفصل زانو در منزل

محققان در مطالعات جديد دريافتند كه يكي از مشكلات اساسي رژيم‌غذايي است. محققان براي انجام مطالعات داده‌هاي ۱۸۴ كشور را ميان سال‌هاي ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۸ جمع‌آوري كرده‌اند. همچنين با استخراج آمار از پايگاه‌هاي اطلاعاي بهداشت عمومي، مطالعات قبلي و سوابق جمعيت شناختي را در تحقيقات خود تجزيه و تحليل كردند.

بر اساس آمار مطالعات، يك رژيم غذايي نامناسب مي‌تواند موجب شود تا ۱۴.۱ ميليون نفر از شركت‌كنندگان در تحقيقات به ديابت نوع ۲ مبتلا شوند. اطلاعاتي كه محققان دريافته‌اند، ۷۰ درصد از تشخيص‌هاي جديد در سراسر جهان را نشان مي‌دهد.

۱۱ فاكتور رژيمي در اين مطالعات بررسي شده است كه سه عامل نسبت به سايرين مانند غلات كامل، برنج و گوشت مهم‌تر در نظر گرفته شده است. نخوردن آجيل و سبزيجات تاثير كمتري در شيوع اين بيماري‌ها داشته است.

محققان همچنين دريافتند رژيم غذايي نامناسب به وضوح با موارد ديابت در مردان در مقايسه با زنان مرتبط است. به‌نظر مي‌رسد كه اين بيماري در افراد جوان و مناطق شهري نسبت به افراد مسن و مناطق روستايي تاثير بيشتري دارد.

اروپاي مركزي، شرقي و آسياي مركزي مناطقي بودند كه بيشترين آمار ابتلا به ديابت مرتبط با رژيم‌غذايي را داشتند. آمار ابتلا به اين بيماري در آمريكاي لاتين و كارائيب نيز به دليل شيوع گوشت قرمز و گوشت فرآوري‌شده در رژيم‌غذايي بالا بود. افراد براي بهبود سلامتي خود و كاهش خطر بيماري ديابت بايد رژيم‌غذايي خود را تقويت كنند.

مقالات ديگر:خانه سالمندان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۵:۵۴:۱۱ توسط:visitaval موضوع:

سيگار الكترونيك؛ ادعاي بي خطري يا بهانه سيگاري شدن؟

سيگار الكترونيك؛ ادعاي بي خطري يا بهانه سيگاري شدن؟آنچه نوجوانان و جوانان را به سوي اين نوع از دخانيات جذب كرده است، پشتوانه علمي درستي ندارد.

كنار پياده رو، پشت فرمان و داخل كافه و رستوران؛ تقريبا همه جا. روي هيچ ديواري هم ننوشته است استعمال سيگار الكترونيك ممنوع! اگر هم به مصرف كنندگان بگوييد، با چهره‌اي حق به جانب مدعي مي‌شوند كه اين سيگار‌ها ضرر ندارد و فقط ظاهري سيگارطور دارد و كمي بخار آب. همين هم شايد خيلي‌ها به خصوص نوجوانان و جوانان را وسوسه كرده است كه سراغش بروند. كنار دوست و رفيق سيگاري يا در كافي شاپي كه دود سيگارهايش نمي‌گذارد جايي را ببينيد، دست گرفتن سيگار گران قيمت انگار ژست مناسبي است.

به جز فروشگاه ها، سايت‌هاي مختلف هم انواع آن را با قيمت‌هايي از يك ميليون تا ۵ ميليون تومان مي‌فروشند؛ هم خودش و هم قطعاتش را. شايد خواندن سخنان دكترغلامحسين حقدادي، روان پزشك و كارشناس اعتياد حوزه پيشگيري اداره كل بهزيستي استان، براي آن‌ها كه هنوز بر عقيده شان درباره بي اثربودن اين نوع سيگار اصرار دارند، يا آناني كه قدم اولشان براي ترك سيگار تهيه اين نوع سيگار است، تلنگري باشد.

مقالات بيشتر:فيزيوتراپي داخل منزل تهران

هم نيكوتين، هم ادا و اطوار

سيگار الكترونيكي، سيگار برقي يا ويپ، مصرف نيكوتين را به وسيله بخاركردن مايع الكترونيكي (e-liquid) با المنت حرارتي (Coil) شبيه سازي مي‌كند و اين كار از طريق توليد بخار از ماده‌اي به نام سالت نيكوتين يا‌اي ليكوئيد يا‌اي جويس (به انگليسي E juice) صورت مي‌گيرد. برخي سيگار‌ها به گونه‌اي طراحي شده اند تا بو، طعم، مزه و احساس كشيدن سيگار واقعي را به مصرف كننده بدهند. سيگار‌هاي الكترونيكي به دو دسته ويپ و پادسيستم تقسيم مي‌شوند كه ويپ‌ها بيشتر براي مصرف كنندگان تفريحي و پادسيستم‌ها براي ترك سيگار استفاده مي‌شوند.

مقالات مختلفي درباره عوارض سوءمصرف سيگار الكترونيك وجود دارد، اما دكتر حقدادي معتقد است كه آن‌ها علمي نيست: «بررسي‌ها درباره سيگار‌هاي الكترونيك هنوز به كتاب‌ها و مراجع علمي نرسيده و منتشر نشده است. اين محصولي تجاري است و هنوز مراجع مهم علمي دنيا آن را تأييد نكرده اند. در كشور ما هم مطالعه چنداني انجام نشده و مطالعات ديگركشور‌ها هم ضد و نقيض است و قابل اعتنا نيست.»

به گفته او توليد اين نوع سيگار‌ها هدفي براي ترك سيگار‌هاي معمولي بود. وي ادامه مي‌دهد: «به طور كلي آدم‌هايي كه سيگار مي‌كشند، دو گونه اعتياد دارند؛ يكي اعتياد به ماده نيكوتين و ديگري اعتياد به ادا و اطوار و رفتار‌هاي سيگاركشيدن مثل دست گرفتن سيگار، پك زدن، خارج شدن دود و مواردي اين چنين. آن‌ها كه باني توليد اين سيگار بودند، تصور مي‌كردند اگر سيگاري توليد كنيم كه نيكوتين كمتري داشته يا بدون نيكوتين باشد، همان ويژگي‌هاي رفتاري را دارد، اما عوارض بيماري زاي سيگار‌ها را كم مي‌كند.»

كارشناس اعتياد حوزه پيشگيري اداره كل بهزيستي استان مي‌گويد: «مايعي در سيگار‌هاي الكترونيك هست كه بخار مي‌شود و حس كشيدن سيگار را به فرد منتقل مي‌كند. اين سيگار‌ها به اندازه سيگار معمولي نيكوتين و توتون ندارد، اما به دليل تجاري بودن و انواع آن در بازار و وجود تقاضا، هميشه اين نگراني را به همراه دارد كه آيا مصرف اين سيگار‌ها خود باعث ايجاد عارضه يا تمايل به مصرف سيگار خواهدشد يا خير. برخي مطالعات نشان داده اند همان ماده كم موجود در اين سيگار‌ها نيز باعث ايجاد التهاب ريه‌ها و گلو، سوزش دهان و مجاري تنفسي، حساسيت، سرگيجه و عوارض قلبي مي‌شود.

 

شايد عوارض ديگري هم داشته باشد كه اكنون ناشناخته باقي مانده است و به مرور زمان مشخص مي‌شود و شايد بدتر از سيگار‌هاي عادي باشد.» دكتر حقدادي در توضيح اين جمله مي‌افزايد: «اينكه وسيله‌اي باشد كه افراد غيرسيگاري ژست سيگاركشيدن بگيرند، شايد باعث شود آن‌ها به دنياي سيگاري‌هاي واقعي قدم بگذارند؛ به خصوص براي نوجوانان و جوانان كه روحيه كنجكاوي دارند؛ بنابراين تصور اينكه اين سيگار‌ها در ترويج سيگاري شدن مؤثر است هم جاي ترديد دارد.»

وي تأكيد مي‌كند: «چون در بازار انواع مختلفي توليد مي‌شود، ممكن است تركيب دوز‌هاي نيكوتين آن كم و زياد و غلظت موادش متفاوت و زيادتر باشد كه براي سلامتي مضر است. در هر صورت مسئله اين است كه بي خطربودن آن اثبات نشده است.»

اين روان پزشك وجود اين سيگار‌ها را در برخي مراكز ترك اعتياد ممكن مي‌داند و‌ مي‌گويد: «استفاده از اين سيگار‌ها در روند كاري مراكز ترك اعتياد نيست و اگر هم باشد، در كنار ديگرروش‌ها استفاده مي‌شود؛ همان طور كه ما اكنون روش‌هاي تجاري مختلفي را در كنار روش‌هاي علمي به كار مي‌گيريم. اما استفاده بدون ضابطه و بدون برنامه در مراكز غيرمجاز انجام مي‌گيرد.»

توصيه نهايي او براي كساني كه قصد ترك سيگار دارند، مراجعه به متخصصان اين حوزه است كه روش‌هاي مختلف و اثبات شده ترك از مدل‌هاي رفتاري، روان شناختي، دارويي و كاهش وسوسه را همراه با هم به كار مي‌گيرند و جاي هيچ دلهره و نگراني هم وجودندارد. حتي اگر فرض كنيم سيگار الكترونيك در ترك اعتياد مؤثر است، بايد به كمك متخصص از آن استفاده كنيد، نه اينكه از فروشگاه بخريد و بدون روند خاصي مصرف كنيد.»

مقالات ديگر:خانه سالمندان مجهز


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۵:۳۳:۲۶ توسط:visitaval موضوع: